Ekskluzivne zebra zavese - za vrhunsku regulaciju osvetljenja i očuvanje privatnosti

Ove zavese, su takodje, poznate kao kombinovane zavese, dan i noć zavese. Zebra zavese nude spoj karakteristika koje se nalaze u drugim vrstama roletni. Napravljene su od naizmeničnih slojeva (lamela) zatamnjene tkanine i voila - čistog sloja tipično napravljenog od veoma prozirnog materijala.

Zebra zavese nisu samo stilski dodatak za dom ili poslovnom prostoru. One su funkcionalni delovi enterijera koji nude udobnost i kontrolu kada je u pitanju osvetljenje i privatnost. Ako tražite maksimalnu kontrolu nad stilom i funkcionalnošću svog prostora, tu su vam Mega Lux – Zebra zavese koje će vam pomoći.

Zebra zavese poseduju slojevito platno koje vam omogućava da propustite više svetlosti ili da je blokirate. Deluju slično Rolo zavesama, ali umesto jednog velikog parčeta od tkanine, Zebra zavese imaju naizmenično prozirne i neprozirne široke horizontalne trake. Pročitajte blog do kraja da biste saznali više o tome kako Mega Lux - Zebra zavese funkcionišu, zašto su korisne i da pronađete savete o tome gde ih možete postaviti u svom domu i kancelariji.

Šta su dnevne i noćne zavese?

Zebra zavese, su takodje, poznate kao kombinovane zavese, dan i noć zavese. Zebra zavese nude spoj karakteristika koje se nalaze u drugim vrstama roletni. Napravljene su od naizmeničnih slojeva (lamela) zatamnjene tkanine i voila - čistog sloja tipično napravljenog od veoma prozirnog materijala.

Evo kako funkcionišu dan i noć zavese. Lamele se mogu podesiti tako da povećavaju ili smanjuju filtriranje svetlosti slično kao i letvice na drvenim venecijanerima. Različite lajsne od tkanine se podižu i spuštaju lančićem ili elektromotorom. Dakle, ovo se može uraditi ručno ili pomoću daljinskog upravljača ako su roletne motorizovane.

Različiti delovi tkanine rade na jednom namotaju. To znači da različite lamele od tkanine klize jedna na drugu ili jedna ispod druge koristeći isti mehanizam. Kreću se kao jedna celina, a ne kao pojedinačne zavese. To ih razlikuje od dvostrukih roletni koje imaju dva čvrsta namotaja tkanine koji rade na dva mehanizma.

Na vrhu roletne, tkanina se namotava na oklagiju - baš kao i Rolo zavese. Prozirne trake omogućavaju ulazak svetlosti i zadržavaju stepen privatnosti. Neprozirne ploče blokiraju svetlost, zatamnjujući prostoriju za bolji san.

Mega Lux - Zebra zavese su među najfunkcionalnijim tipovima prozorskih obloga. Evo nekoliko načina na koje dnevne i noćne zavese mogu učiniti vaš dom udobnijim.

Kontrola svetla i privatnosti

Ove zavese nude odličnu kontrolu svetlosti i privatnost zahvaljujući slojevitim tkaninama. Neprozirnu tkaninu možete koristiti za stvaranje okruženja koje podstiče dubok san. Sledećeg dana možete podesiti zavese tako da prikazuju prozirni sloj tkanine kako bi osvetlile prostoriju. Ova funkcija vam daje kontrolu nad količinom svetlosti i privatnosti koju želite u različito doba dana.

Energetski efikasna

Ove zavese nude veću kontrolu temperature u vašem domu, tako da možete uštedeti na električnoj energiji i troškovima grejanja. Podešavanjem zatamljenih tkanina pomaže se u blokiranju sunčevih zraka iz prostorije, održavajući unutrašnjost hladnijom.

Prozirni slojevi tkanine propuštaju svetlost, pomažući u povećanju toplote i osvetljavajući prostor tako da ne morate stalno da držite svetla upaljena. Svestranost znači da možete podesiti svetlost i temperaturu jednostavno, korišćenjem prirodne sunčeve svetlosti umesto da pokrećete grejač ili koristite električnu energiju.

Elementi dizajna enterijera

Ne samo da su Zebra zavese praktične, već su i fantastične i za gledanje. Naizmenični slojevi tkanine dodaju dimenziju i teksturu prostoriji. Elegantni su, ali jednostavni i mogu se koristiti u luksuznim kancelarijskim okruženjima i udobnim kućama. Ove zavese su takođe dostupne u širokom spektru boja tako da možete da se uklopite u bilo koju šemu boja.

Gde koristiti Zebra zavese

Dnevne i noćne zavese mogu se koristiti na gotovo svim prozorima od dnevnih soba do spavaćih soba. Jedino mesto gde se ne preporučuju je na kosim prozorima. To je zato što nagnuti ugao može sprečiti glatko kretanje različitih slojeva tkanine. Najbolja alternativa ako tražite roletne za kosi prozor su vertikalne zavese. Osim toga, ove zavese nude neverovatnu funkcionalnost u različitim prostorijama kuće i kancelarije. Evo nekih od najboljih prostora u kojima možete da koristite Zebra zavese.

Spavaće sobe

Funkcija kontrole svetlosti čini ove roletne savršeno prilagođenim spavaćim sobama u kojima ćete možda želeti više svetla danju i potpuni mrak noću. Istraživanja pokazuju da čak i izloženost slabom svetlu noću može umanjiti kvalitet sna. Tkanina za zamračene zavese pomaže u blokiranju svetlosti, osiguravajući da se svi u vašoj porodici bolje naspavaju. Neprozirni slojevi takođe pomažu u povećanju privatnosti.

Mediji i zabava

Dnevne i noćne zavese su takođe idealne za sobe za zabavu i bioskope. Neprozirna tkanina savršena je za blokiranje svetlosti kada želite da igrate video igrice ili gledate film. Zatim jednostavno pređite na čiste panele kada želite da igrate bilijar ili izvadite špil karata.

Kancelarije

Dnevne i noćne zavese odličan su izbor za kancelarijsko okruženje. Ako je vaša kancelarija izložena suncu veći deo dana, verovatno ste navikli da povećavate ili smanjujete osvetljenost prostorije. Možda ćete takođe morati da promenite radni prostor kako biste izbegli senke i odsjaje.

Sa dnevnim i noćnim roletnama možete se usredsrediti na produktivnost i ostaviti smetnje iza sebe. Dva sloja tkanine nude bolju kontrolu svetlosti tako da možete podesiti dolaznu svetlost tokom dana. Blokiranjem jakog svetla pomoću prozirne tkanine, i dalje možete uživati u suncu, koje ne šljašti kroz prozor.

Ako ste odlučili da želite dnevne i noćne zavese, vreme je da izmerite prozore kako biste osigurali savršeno uklapanje. Ove vrste roletni ugrađuju se unutar udubljenja ili unutar okvira prozora. Napravili smo kompletan vodič za merenje i postavljanje dnevnih i noćnih roletni, ali evo osnovnog procesa.

Izmerite Zebra roletne

Za pravilno uzimanje mera moraćete da uzmete mernu traku, olovku i beležnicu i krenete do prozora. Obavezno izmerite svaki prozor pojedinačno, čak i ako izgleda da su iste veličine.

Počnite merenjem širine udubljenja prozora na vrhu, sredini i dnu. Pazite da izmerite udubljenje od zida do zida, a ne prozor ili prozorsko okno. Zapišite najmanje od tri merenja.

Zatim izmerite pad ili visinu udubljenja prozora preko leve, srednje i desne strane. Zapišite najmanje od tri merenja.

Instalirajte roletne

Zebra zavese su vam stigle i jedva čekate da ih instalirate. Evo kratkog vodiča korak po korak kako da postavite nove Zebra zavese.

Postavite zavese ispred prozora sa kontrolom lanca na strani koju odaberete (levo ili desno).

Nosači treba da počnu oko 20 centimetara od ivice udubljenja. Obeležite ovu tačku olovkom. Ako vaše roletne dolaze sa tri ili četiri nosača, ravnomjerno ih razmaknite.

Identifikujte koliko napred morate da montirate držače. Ovo uključuje odlučivanje koliko unapred treba montirati roletne od prozorskog okna. Da biste to učinili, potražite bilo kakve prepreke, poput ručki za otvaranje prozora, i ostavite razmak od najmanje 1 centimetar između prepreka i stražnje strane montažnog držača. Obeležite ovo mesto olovkom.

Postavite nosač na oznake i olovkom zaokružite unutar rupa u koje će ući vijci. Bušilicom prethodno izbušite rupe, umetnite tipl u rupu i zavijte vijke, pazeći da je držač pravilno poravnat.

Gurnite roletnu u držače za montažu, pazeći da čvrsto pritisnete svaku od njih. Čućete jasan klik kada je roletna dobro postavljena.

Gde pronaći kvalitetne zavese za prozore

Ako tražite visokokvalitetne zavese, Mega Lux je tu da vam pomogne. Nudimo širok asortiman sistema zavesa, uključujući Zebra roletne, Rolo roletne, Paketo i Panel zavese.

Niste sigurni koje roletne želite? Pokušavate da odlučite da li želite nežnu belu ili sivkastu boju ili nešto privlačnije poput roletne roze boje ili zelenkastu boje pistaća? Posetite naše franšize kako biste lično pregledali boje i tkanine pre donošenja odluke.